Ekami ja Ekami Consulting Oy

Kotkan-Haminan seudun koulutuskuntayhtymä on Haminan, Kotkan, Miehikkälän, Pyhtään ja Virolahden vuonna 2005 perustama kuntayhtymä. Alueen ammatillisen koulutuksen juuret ulottuvat kuitenkin reilusti yli sadan vuoden taakse.

Tehtävämme on kouluttaa ammattiosaajia seudun elinkeinoelämän ja julkisen sektorin tarpeisiin. Vastaamme omistajakuntien puolesta ammatillisen koulutuksen järjestämisestä sekä Rannikkopajat-yksikön toimesta nuorten työpajatoiminnan ja etsivän nuorisotyön järjestämisestä Etelä-Kymenlaakson alueella.

Koulutuskuntayhtymään kuuluu lisäksi kaksi tytäryhtiötä, Ekami Consulting Oy (virallinen nimi Etelä-Kymenlaakson aikuiskoulutuskeskus Oy) ja Primus High Tech Oy. Ekami Consulting Oy:n tehtävänä on tarjota kaikille avoimia pätevyys- ja täydennyskoulutuksia sekä yrityskohtaisesti räätälöityjä koulutuksia. Primus High Tech Oy puolestaan ylläpitää korkean teknologian toimintakeskusta Kymenlaakson alueella sekä harjoittaa siihen liittyvää opetus-, tutkimus-, kehitys- ja koulutustoimintaa.

Me kaikki lähes 350 ekamilaista teemme työtämme konsernimme yli 6000 opiskelijaa ja pajalaista sekä työnantajaa varten.

Toimimme vastuullisesti ja huolehdimme yhdessä onnistumisesta. Tavoitteenamme on, että Ekami tunnetaan yksilöllisestä oppimisesta, laadukkaasta koulutustarjonnasta, korkeasta tuloksellisuudesta, kehittämisaktiivisuudesta sekä tiiviistä yhteistyöstä työyhteisöjen kanssa.

Ovemme ovat aina auki niille, joita innostaa oppiminen ja tekeminen. Tarjolla on yli 60 erilaista tutkintoa ja vielä monin verroin suurempi määrä osatutkintoja. Tutustuthan siis laajaan koulutustarjontaamme ja otat rohkeasti yhteyttä.

koululaiva-katariina

Ekami järjestää monipuolista merenkulkualan koulutusta sekä kansi- että konepuolella. Sinun on mahdollista opiskella esimerkiksi vahtiperämieheksi, vahtikonemieheksi, korjaajaksi, matruusiksi, lähiliikenteen päälliköksi, koneenhoitajaksi. Ekamissa on mahdollista suorittaa myös laivatalousalan opinnot.

Satama-alan koulutuksesta kiinnostuneille tarjoamme mm. lastinkäsittelyalan ammattitutkintoa.