Kuvaus

Satamassa kansinosturikuljettajien pätevöitymiskoulutus on lakisääteistä.

Kansinosturikoulutukset on jaettu kahden eri kohderyhmän mukaan: 1. Satamissa toimiville alusten purku- ja lastausoperointeja suorittaville henkilöille ja 2. kauppa-alusten henkilökunnalle, jotka työssään käyttävät aluksen kansinosturia.

1. Satamissa toimiville alusten lastausta ja purkausta suorittaville henkilöille

Tavoitteet: Antaa ko. nosturityyppiä käyttäville henkilöille Valtioneuvoston asetuksen 633/2004   edellyttämä pätevyys ( Lastinkäsittelyalan ammattitutkinnon valinnainen osa 7 § )
Sisältö: Simulaattoriharjoittelu. Nosturinkuljettajana toimiminen, kuljettajan vastuut ja velvollisuudet, turvallisen nostotyön perusteet, nostoapuvälineet, keskeinen työturvallisuuslainsäädäntö, kirjallinen tentti
Suoritustavat ja arviointi: Valmistava koulutus sisältää lähiopetuksen lisäksi ohjattua harjoittelua oppilaitoksen kansinosturisimulaattorilla. Hyväksytyn tentin jälkeen koulutettava jatkaa itsenäistä harjoittelua työpaikallaan erikseen sovittavaan ja järjestettävään näyttötutkintotilaisuuteen asti.

2.Kauppa-alusten henkilökunnalle, jotka työssään käyttävät kansinostureita

Tavoitteet:  Koulutus on erityisesti räätälöity alusten henkilökunnalle ja hyväksytty suoritus oikeuttaa käyttää kansinostureita sillä aluksella, jossa merimies on kirjoilla.
Sisältö: Simulaattoriharjoittelu; nosturinkuljettajana toimiminen, kuljettajan vastuut ja velvollisuudet, turvallisen nostotyön perusteet, nostoapuvälineet, keskeinen työturvallisuuslainsäädäntö, kirjallinen tentti.
Suoritustavat ja arviointi: Koulutus sisältää simulaattoriharjoittelun lisäksi keskeisen teoriamateriaalin.

Hyväksytyn tentin ja ajokokeen jälkeen osallistujalle annetaan todistus ja ajolupa kyseiseen nosturityyppiin.

Käytössämme on nykyaikaiset ja korkealaatuiset nosturisimulaattorit, joilla sujuvan ja turvallisen ajotekniikan opettelu onnistuu tehokkaasti.

Huomioitavaa

Ole yhteydessä ja sovi yksityiskohdista kouluttajina toimiviin Simo Knutas, Sten Rosqvist tai Maria Kämäräinen. Sähköposti: etunimi.sukunimi@ekami.fi

Pyydämme tilausvahvistuksen ja laskutusosoitteen mahdollisine viitteineen viimeistään kahta (2) viikkoa ennen koulutuksen alkamista sähköpostilla osoitteeseen kmc@ekami.fi.

Viisi (5) päivää ennen koulutuksen alkua peruutetuista ilmoittautumisista perimme 50% osallistumismaksun. Kolme (3) päivää tai sen jälkeen peruutetuista ilmoittautumisista veloitamme osallistumismaksun kokonaan.

Koulutus alkaa

Nonstop

Kesto

3 pv

Hinta

1260 € + alv 24%

Paikka

Lähijakso Kotkassa, Katariinan kampus. Lehmustie 4, 48130 Kotka

Lisätiedot

Simo Knutas simo.knutas@ekami.fi, +358 400 559 191