Luotsi-, linjaluotsi ja erivapauskokeet sekä muut luotsauksen koulutukset

Kuvaus

Meillä voi suorittaa mm. luotsi-, linjaluotsitutkinnon (PEC=Pilot Exemption Certificate) ja erivapaustutkintojen kaikki osa-alueet sekä näihin liittyvät harjoitusmatka-ajot. Simulaattorimme ja kouluttajamme palvelevat myös ylläpitoajoissa ja erikoistilanneharjoituksiin liittyvissä tarpeissa.

Luotsin ohjauskirja
Luotsin ohjauskirja on väyläkohtainen Traficomin myöntämä lupakirja, joka antaa luotsille oikeuden luotsata tietyllä väylällä. Ohjauskirjan saamiseksi suoritettavaan tutkintoon kuuluu peitepiirroskoe, kirjallinen koe, luotsaussuunnitelma ja tilanteesta riippuen simulaattorissa suoritettava koe.

Linjaluotsinkirjat
Linjaluotsinkirjaa haettaessa tulee suorittaa kyseessä olevaa väylää ja alustyyppiä varten laadittu tutkinto. Tutkintoon sisältyy peitepiirroskoe, kirjallinen koe, luotsaussuunnitelma sekä tilanteesta riippuen simulaattorissa suoritettava koe. Henkilö voi lisäksi suorittaa osan vaadituista harjoittelumatkoista simulaattorissa.

Erivapaus luotsinkäytöstä
Erivapaus luotsinkäyttövelvollisuudesta on aluskohtainen lupakirja, joka voidaan myöntää kyseessä olevan aluksen päällikölle tai perämiehelle, jos aluksen bruttovetoisuus on alle 3700. Erivapautta hakevan henkilön on suoritettava hyväksytysti Traficomin hyväksymä tutkinto, joka on kolme osa-aluetta sisältävä koe: kirjallinen koe, luotsaussuunnitelma ja tilanteesta riippuen simulaattorissa suoritettava koe. Henkilö voi suorittaa osan vaaditusta kokemuksesta ja/tai harjoittelumatkoista simulaattorissa.

Lisätiedot:

https://finlex.fi/data/normit/47641/01_asiakirja12234200_luotsaustutkintomaarays_FI.pdf

Huomioitavaa

Hinnasto

  • Kirjallinen koe 693 €
  • Peitepiirroskoe 250 € + mahdolliset kartat 30 €/kpl
  • Luotsaussuunnitelma 85 €
  • Simulaattorikoe, erikoistilanneharjoittelu 4 tuntia 1806 €, lisätunnit 380 €/h arkisin ennen klo 16, muina aikoina 410 €/h
  • Ylläpitoajo, harjoitusmatka-ajo simulaattorilla 380 €/tunti arkisin ennen klo 16, muina aikoina 410 €/tunti

Hintoihin lisätään alv 24 %.

Pyydämme tilausvahvistuksen ja laskutusosoitteen mahdollisine viitteineen viimeistään kahta (2) viikkoa ennen koulutuksen alkamista sähköpostilla osoitteeseen kmc@ekami.fi.

Viisi (5) päivää ennen koulutuksen alkua peruutetuista ilmoittautumisista perimme 50 % osallistumismaksun. Kolme (3) päivää tai sen jälkeen peruutetuista ilmoittautumisista veloitamme osallistumismaksun kokonaan.

Koulutus alkaa

Tilauskoulutus

Kesto

vaihtelee

Hinta

sovitun/tarjouksen mukainen

Paikka

Kotka, Katariinan kampus. Lehmustie 4, 48130 Kotka

Lisätiedot

Koulutusjärjestelyihin liittyvät: Saila Ylämäki saila.ylamaki@ekami.fi +358 50 576 5434, koulutuksen sisältöön liittyvät: Maria Kämäräinen maria.kamarainen@ekami.fi, +358 41 546 0056