Kaakkois-Suomen ammatti­korkeakoulu - XAMK

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk – tuo alueelle osaamista, kansainvälistä työvoimaa sekä yhteistyö- ja liiketoimintamahdollisuuksia

xamk1

Kampuksena koko maailma

Xamk profiloituu vastuullisen hyvinvoinnin, teknologian ja luovan talouden korkeakouluksi. Korkeakoulun kivijalkoina ovat Kotka, Kouvola, Mikkeli ja Savonlinna. Tutkinto-opiskelijoita on 9500, avoimessa ammattikorkeakoulussa opiskelevia 6500 ja henkilökuntaa meillä on yli 800.

Vaihtoehtoja opiskeluun on lukuisia. Koulutusaloja on 9 ja hakukohteita amk-koulutuksiin on noin 70. Opiskella voi päivällä, illalla, etänä, kampuksella, verkossa tai työn ohella monimuoto-opintoina. Voit myös kehittää osaamistasi ylemmän amk tutkinnon, avoimen amk:n – tai täydennyskoulutusten opinnoilla.

Hyödynnämme ajasta ja paikasta riippumattomia digitaalisia oppimisympäristöjä ja uusia oppimisteknologisia ratkaisuja – Kampuksenamme on koko maailma!

https://www.xamk.fi/

Tutkimus-, kehitys- ja innovaatio­toiminta

Kansainvälinen ja korkeatasoinen TKI-toiminta on keskeinen osa Xamkin alueellista ja yhteiskunnallista vaikuttavuutta. Hankkeita on vuositasolla käynnissä noin 250. Palvelemme kansallisia ja kansainvälisiä yrityksiä ja vientiteollisuutta neljän vahvuusalamme avulla.

Vahvuusalamme ovat:

  • Digitaalinen talous
  • Metsä, ympäristö ja energia
  • Kestävä hyvinvointi
  • Logistiikka ja merenkulku

Palveluja muuttuvan työelämän tarpeisiin

Xamk tuottaa monipuolisia palveluja yhteisöjen, yritysten ja yksilöiden tarpeisiin. Palvelut tarjotaan palvelu –tai opinnäytetyökokonaisuuksina tai suurempina tutkimus-, kehitys- ja koulutushankkeina. Opiskelijat voivat olla mukana erilaisissa projekteissa, suorittaa harjoittelun tai toteuttaa opinnäytetyön yrityksessäsi.

Asiantuntijamme ovat apunasi, kun haluat testata, tutkia tai kokeilla uutta. Monipuolisia tuotekehitys-, mittaus- ja analysointipalveluja tuotetaan eri alojen laboratorioissa.

Tervetuloa tutustumaan Xamkiin!

https://www.xamk.fi/

Merenkulun koulutus

Xamkin merenkulun koulutuksista valmistuu insinöörejä ja merikapteeneja. Insinööriksi voi opiskella laivatekniikan tai sähkövoimatekniikaan koulutuksissa. Lisäksi Xamkissa voi opiskella merenkulun johtamisen ylemmän AMK-tutkinnon. Merenkulkua opiskellaan Xamkin Kotkan kampuksella.
 https://www.xamk.fi/koulutus/merenkulkuala/ 

Merenkulun sähkövoimatekniikan insinööri
https://youtu.be/9OVn2zueCdU 

xamk2