Kotka Maritime Centre

Merenkulku- ja satama-alan täydennys­kouluttaja

Kotka Maritime Centre (KMC) tarjoaa monipuolista täydennyskoulutusta merenkulku- ja satama-alalla.

KMC on Etelä-Kymenlaakson ammattiopiston (Ekami) ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun (XAMK) yhteinen koulutus- ja simulaattorikeskus. Koulutuksemme vastaavat Liikenne- ja viestintäviraston (Traficom) sekä merenkulun osalta STCW:n vaatimuksia.

Räätälöidyt koulutukset

Avoimien koulutuksien lisäksi järjestämme erilaisia merenkulun- ja satama-alan koulutuksia asiakkaiden tarpeiden mukaan. Soveltuvin osin nämä voidaan halutessa järjestää asiakkaan tiloissa. Voimme esimerkiksi räätälöidä asiakkaan työympäristöön sopivat työturvallisuus- ja tulityökorttikoulutukset. Meillä voi suorittaa mm. luotsi- ja linjaluotsitutkinnot (PEC=Pilot Exemption Certificate) sekä erivapaustutkintojen kaikki osa-alueet, että näihin liittyvät harjoitusmatka-ajot.

harjoitus

Modernit koulutus­simulaattorit

Merenkulun puolella meillä on käytössämme navigointi-, konehuone-, GMDSS-  ja öljynkeräys­simulaattorit.

Merenkulun simulaattoreiden lisäksi meiltä löytyy satamanosturi- ja logistiikka­simulaattoreita. Nosturipuolella työskentelyä pääsee harjoittelemaan satamakisko-, satamapuomi-, satamamobiili-, RTG ja laivakansinostureilla. Olemme Suomen suurin satamanosturi­kuljettajien lakisääteistä pätevyyskoulutusta antava taho. Yhteistyö­kumppaneita ovat mm. Mantsinen Group ja simulaattoritoimittaja Mevea Oy.

Logistiikkasimulaattoreilla voidaan harjoitella B-ajoneuvoluokan, raskaankaluston, pyöräkuormaajan ja kaivinkoneen ajoa sekä kuormausnosturin käyttöä.

laiva

Kansainvälinen oppilaitosyhteistyö

Kotimaassa toimimisen lisäksi teemme myös kansainvälistä oppilaitosyhteistyötä.

KMC on Ekami Consultingin kautta Education Finlandin jäsen ja toteuttaa koulutusvientiä Itä-Afrikan alueelle sekä Etelä-Afrikkaan. Esimerkiksi Tansaniassa kumppaneitamme ovat Dar es Salaamissa toimivat Maritime Institute (DMI) sekä Institute of Heavy Equipment & Technologies (IHET). Ekami Consulting on Ekamin tytäryhtiö ja tuottaa koulutus- ja kehittämispalveluita yrityksille ja yhteisöille.

Palvelemme ammattitaidolla kaikkia merenkulun sidosryhmiä!

Pyydä tarjousta kmc@ekami.fi

koysi