Siirry sisältöön
Haku

Kotka Maritime Centre

Merenkulku- ja satama-alan täydennys­kouluttaja

Kotka Maritime Centre (KMC) tarjoaa monipuolista täydennyskoulutusta merenkulku- ja satama-alalla.

KMC on Etelä-Kymenlaakson ammattiopiston (Ekami) ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun (XAMK)(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) yhteinen koulutus- ja simulaattorikeskus. Koulutuksemme vastaavat Liikenne- ja viestintäviraston (Traficom)(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) sekä merenkulun osalta STCW:n vaatimuksia.

Räätälöidyt koulutukset

Avoimien koulutuksien lisäksi järjestämme erilaisia merenkulun- ja satama-alan koulutuksia asiakkaiden tarpeiden mukaan. Soveltuvin osin nämä voidaan halutessa järjestää asiakkaan tiloissa. Voimme esimerkiksi räätälöidä asiakkaan työympäristöön sopivat työturvallisuus- ja tulityökorttikoulutukset. Meillä voi suorittaa mm. luotsi- ja linjaluotsitutkinnot (PEC=Pilot Exemption Certificate) sekä erivapaustutkintojen kaikki osa-alueet, että näihin liittyvät harjoitusmatka-ajot.

Modernit koulutus­simulaattorit

Merenkulun puolella meillä on käytössämme navigointi-, konehuone-, GMDSS-  ja öljynkeräys­simulaattorit.

Merenkulun simulaattoreiden lisäksi meiltä löytyy satamanosturi- ja logistiikka­simulaattoreita. Nosturipuolella työskentelyä pääsee harjoittelemaan satamakisko-, satamapuomi-, satamamobiili-, RTG ja laivakansinostureilla. Olemme Suomen suurin satamanosturi­kuljettajien lakisääteistä pätevyyskoulutusta antava taho. Yhteistyö­kumppaneita ovat mm. Mantsinen Group(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) ja simulaattoritoimittaja Mevea Oy(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun).

Logistiikkasimulaattoreilla voidaan harjoitella B-ajoneuvoluokan, raskaankaluston, pyöräkuormaajan ja kaivinkoneen ajoa sekä kuormausnosturin käyttöä.

Kansainvälinen oppilaitosyhteistyö

Kotimaassa toimimisen lisäksi teemme myös kansainvälistä oppilaitosyhteistyötä.

KMC on Ekami Consultingin kautta Education Finlandin(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) jäsen ja toteuttaa koulutusvientiä Itä-Afrikan alueelle sekä Etelä-Afrikkaan. Esimerkiksi Tansaniassa kumppaneitamme ovat Dar es Salaamissa toimivat Maritime Institute (DMI)(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) sekä Institute of Heavy Equipment & Technologies (IHET)(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun). Ekami Consulting on Ekamin tytäryhtiö ja tuottaa koulutus- ja kehittämispalveluita yrityksille ja yhteisöille.

Palvelemme ammattitaidolla kaikkia merenkulun sidosryhmiä!

Pyydä tarjousta kmc@ekami.fi